Vilcomp_logo
Vilcomp elektronika
Főoldal > Autóvédelem
UV gravírozás
- PermanentMark UV
- miért hatásos?
- metódus
- megrendelés
Elektronikus
- autóriasztó
- indításgátló
- rablásgátló
- GSM, GPS követés
- szirénák, modulok
Mechanikus
- váltózár
- kormányzár
- egyéb megoldások

Miért hatékony védelem az UV gravírozás és festés?

uv_gravirozás
Az autólopások jelentős részét azért követik el, hogy a járművet szétbontsák és az alkatrészeit főleg a feketepiacon értékesítsék. A PermanentMark gravírozás során az üvegekre látható módon, a főbb lakkozott karosszéria elemekre pedig UV fényben megjelenő festékkel visszük fel az országjelölő karaktereket és az alvázszámot. A jelölések gazdaságos módszerekkel nem tüntethetőek el, ezért a lopott autó jelölt alkatrészeinek értékesítése nagy kockázatot jelent. Nemzetközi statisztikai adatok alapján az ilyen módon megjelölt járművek nagyon eredményes lopás elleni védelmet nyújtanak, hiszen a profi autótolvajok nem vállalják az értékesítési nehézségeket és a lebukási veszélyt. Eredetileg az utólagos megtalálás és azonosítás miatt fejlesztették ki a jelölést, mégis inkább védelmi rendszerként vált be az elriasztó hatása miatt.

Új fejlesztésű trükkös autó indításgátló

indításgátló
Kiegészítőnek ajánljuk, de önálló védelemként is megállja a helyét az M-Stopper nevű, rejtett nyomógombos működtetésű indításgátló. Aki nem ismeri a rejtett nyomógomb helyét, az még az indítókulcs birtokában sem tudja gyors módszerrel eltulajdonítani az autót. A gyújtás lekapcsolása után, adott idő elteltével automatikusan bekapcsol a tiltás, tehát nem lehet a védelemről elfeledkezni. Váratlanul leálló motor egy ideig újraindítható a rejtett gomb megnyomása nélkül is, így nincs kapkodás a normál használat során. Ha szervizbe visszük autónkat, nem kell elárulni a kezelő gomb helyét, mert a védelem ideiglenesen kikapcsolható. Az illetéktelen indítási kísérletek jelzését is megoldhatjuk vele. Az üzemmódok visszajelzéséről egy LED gondoskodik, ami a tiltott indítás állapotában villogó, figyelmeztető jelzésként is működik.

Hogyan végezzük a biztonsági UV festést, gravírozást?

uv_festés
Mi kerül az autó üvegére és a főbb karosszéria elemekre: a jármű alvázszámának utolsó 13 karaktere, kiegészítve a HU országjelölő karakterekkel. A betűk és számok magassága 6 mm, a jelölés hossza 11 cm. Az üvegeken látható módon, figyelmeztető matricával együtt, a lakkozott felületeken pedig UV fény hatására láthatóvá váló festéssel. A sablonok 3-4 munkanap alatt készülnek el, ezt követően tudjuk elvégezni a biztonsági festést, ami 2-3 órát vesz igénybe. A lakkozott elemeken olyan helyre kerülnek a jelölések, amik zárt ajtó, motor- és csomagtér esetén nem látszanak. Az alkalmazott UV festék száradás után sem savval sem lúgos lemosással nem távolítható el. Az azonosító karakterek többszöri átfényezés után is láthatóak maradnak. Az UV gravírozás így állandó, hatékony védelmet nyújt egyszeri, viszonylag kis költséggel.

Honlapunkon a választék és ár eltérhet az aktuálistól!

A napi készlet és ár után érdeklődjön elérhetőségeinken:
E-mail: info@vilcomp.hu
Telefon: (06-70) 330 4585
Cím: 1134 Budapest, Tüzér u. 43 sz.
Nyitva tartás: hétfő - péntek 9 - 16 -ig

Média : FB
Térkép: Térkép
QRcod: Kapcsolat kód

A napi készlet és ár után érdeklődjön elérhetőségeinken:
info@vilcomp.hu
+36 70 330 4585
1134 Budapest, Tüzér u. 43 sz.
Nyitva: H-P 9-16-ig